Lifestyle 4Life

Over mij

Ontdek hoe ik jou kan helpen om het beste uit jezelf en je lichaam te halen!

WIE BEN IK

Mijn naam is Davy Hodselmans, 28 jaar en woonachtig in Stein.

Op deze pagina wil ik u kennis laten maken met mij als persoon.

Voorheen was het mijn droom om profvoetballer te worden. Zo ben ik op mijn 10e vanuit de plaatselijke amateurvereniging R.K.S.V. de Ster naar Fortuna Sittard gegaan. Tussendoor heb ik nog in de jeugd van Alemannia Aachen en Roda J.C. gevoetbald. In totaal dus 11 jaar mogen proeven aan een mogelijke profcarrière. Het hoogtepunt was mijn debuut op 30 augustus 2013 tegen FC Eindhoven. Hier mocht ik in de blessuretijd invallen. Een week later maakte ik mijn officiële basisdebuut in de thuiswedstrijd tegen Willem II, die we met 3-1 wonnen.

Door een hamstringblessure duurde dit debuut helaas niet langer dan 65 min. 65 min waar ik intens van heb genoten. Omdat deze blessure een aantal weken aanhield, heb ik geen kans meer gehad om mezelf te bewijzen.

Daar ik dagelijks 1 á 2 keer moest trainen, was het onhaalbaar om de studie te combineren. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid, dat ik de keuze heb gemaakt om mijn studie af te ronden en terug te keren naar R.K.S.V. De Ster. Hier speel ik momenteel al 7 jaar in het 1e elftal met heel veel plezier. Destijds een lastige beslissing, waar ik achteraf content mee was. Hierdoor was het mogelijk nieuwe dromen en doelen te verwezenlijken.

Nadat ik mijn HAVO diploma had afgerond op het Trevianum in Sittard, maakte ik de keuze om de opleiding Sports- en Bewegingseducatie, met de richting Sports & Wellness, in Eindhoven te gaan volgen. Een opleiding die specifiek gericht is op het begeleiden van mensen met chronische aandoeningen. Ik vind het namelijk belangrijk dat deze doelgroep bewust bezig moet zijn om beweging toe te passen in hun leefstijl. Hierdoor kan hun lichamelijke achteruitgang geremd worden of zelfs vooruitgaan. Het is uitdagend om dit proces met hen aan te gaan en daarbij doelen te verwezenlijken.

Tijdens deze opleiding heb ik heel veel kennis opgebouwd met de volgende competenties:

  • Interpersoonlijk communiceren
  • Sportbewustzijn en sporttechnisch handelen
  • Marktbewustzijn en marktgericht handelen
  • Managen
  • Beleidmatig, politiek en bestuurlijk handelen
  • Ontwikkelen & Innoveren
  • Leren & Reflecteren

Vanaf 2018 heb ik de kans gekregen om bij Fysiotherapie Sanders in Geleen aan de slag te gaan als bewegingsdeskundige. Hier begeleid ik cliënten die medisch geïndiceerd zijn of kleinschalig willen sporten met intensieve begeleiding. Het is namelijk belangrijk dat mensen op een verantwoorde en bewuste manier bewegen. Veel mensen krijgen blessures door het verkeerd uitvoeren van de oefening of door met te veel gewicht te trainen. Bij eventuele lichamelijke klachten van mijn cliënten worden deze direct doorgestuurd naar de Fysiotherapeuten binnen de praktijk. Daarnaast worden veel cliënten die uitbehandeld zijn bij de Fysiotherapeut doorgestuurd naar mij voor het verder ontwikkelen van het lichaam.

Om mezelf als persoon te blijven ontwikkelen heb ik in 2020 de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd en afgerond. De combinatie beweging en voeding heeft mij doen besluiten om een eigen onderneming te starten, Lifestyle 4Life. Een onderneming die doelgericht en specifiek te werk gaat in het proces naar een gezonde leefstijl. Ik wil mensen intensief begeleiden om hun doelen te verwezenlijken. Hierbij krijgen diverse aspecten binnen de leefstijl zijn aandacht: voeding, beweging, stress en nachtrust. Gedragsverandering is tijdens dit proces essentieel!

De mentaliteit die ik tijdens mijn topsport periode heb meegekregen wil ik graag overbrengen op mijn cliënten. Elk realistisch doel is haalbaar met een duidelijk en structureel plan.