Lifestyle 4Life

WERKWIJZE

Lifestyle 4Life werkt volgens onderstaande werkwijze. De consulten vinden plaats in de praktijk of via online coaching.

Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Het gesprek vindt in de praktijk plaats of telefonisch. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Ik hoor graag van jou wie je bent en wat je hulpvraag is. Ik zal hierna vertellen wie ik ben en hoe mijn werkwijze is om ervoor te zorgen dat jouw doelen op korte en lange termijn bereikt kunnen worden. Daarnaast zal ik meer vertellen over Body Support. Ook geef ik aan welke mogelijkheden Lifestyle 4Life biedt en hoe jouw zorgverzekeraar dit gedeeltelijk vergoed. Aan het einde van het kennismakingsgesprek kan het intakegesprek gepland worden. Voordat dit plaatsvindt zal ik vragen om een voedingsdagboek bij te houden, gedurende 5 dagen. Hierdoor krijg ik inzicht in jouw voedings- en beweegpatroon. 

Intakegesprek

Nadat je geïnteresseerd bent geworden in de werkwijze van Lifestyle 4Life zal een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit consult zal jouw lichamelijke activiteit, leefpatroon, nachtrust, stress en motivatie in kaart worden gebracht. Hierdoor krijg ik een totaalbeeld van jouw persoonlijke leefstijl. Na de vragenlijst zal een beginmeting worden uitgevoerd. Deze gegevens in combinatie met jouw dagelijkse activiteiten niveau zal de uiteindelijke energiebehoefte bepalen. Van hieruit ga ik het op maat gemaakte weekmenu maken. Deze zal via de mail gestuurd worden, maar is ook in te zien in de app van Body Support. Deze app zal uitgelegd worden, zodat je hiermee meteen aan de slag kan gaan. Hierbij krijg je ook een boodschappenlijst, zodat het boodschappen makkelijker wordt. 

Uiteindelijk maakt Lifestyle 4Life gebruik van 4 aspecten, namelijk voeding, beweging, herstel en gedrag. Alle aspecten zijn namelijk belangrijk in het proces naar jou te behalen doelen. De afgelopen dagen heb je het voedingsdagboek bijgehouden. Deze wordt gedurende de komende week geanalyseerd, zodat je uitleg krijgt waar de knelpunten zitten om deze tijdens het traject te verbeteren en op lange termijn vast te houden. 

Vervolgconsult

Tijdens de vervolgconsulten wordt de voortgang besproken. Hier hoor ik wat er goed is gegaan en waar je nog tegenaan loopt. Tijdens elk consult zal een meting plaatsvinden om de voortgang in kaart te brengen en waar nodig jouw persoonlijke doelen aan te passen. Elk aspect wordt besproken, zodat jouw leefstijl optimaal wordt verrijkt. De weekmenu's worden geëvalueerd en eventueel aangepast. Daarnaast krijg je tijdens de vervolgconsulten informatie over onder andere beweging, stress en nachtrust. Deze worden gedurende de komende periode geanalyseerd aan de hand van diverse opdrachten in het werkboekje.

Eindgesprek/Nazorg

Aan het eind van elk traject vindt een eindgesprek plaats. Er wordt teruggegeken naar de afgelopen periode. Is het doel op korte termijn behaald? Tevens wordt er besproken wat nodig is om een terugval te voorkomen. Indien gewenst zal een aansluitend traject worden aangeboden, zodat we samen het optimale eruit kunnen halen.